Parkeren met Gehandicaptenparkeerkaart

Het parkeren op Gehandicaptenparkeerplaatsen met Gehandicaptenparkeerkaart is vanaf 1 januari 2018 g

Drempelvrij Hulst is al jaren bezig met het bespreekbaar maken van gratis parkeren voor mensen met een Gehandicaptenparkeerkaart. Dit is niet om mensen te bevoordelen maar omdat deze mensen niet de mogelijkheid hebben om ver van de plaats van bestemming te parkeren.

Gehandicaptenparkeerplaats

Zij kunnen daardoor niet kiezen om daar te parkeren waar het gratis is. Voor sommige mensen levert het betaald parkeren problemen op vb zoals naar dichtbijzijnde betaalautomaat lopen.
Eindelijk zijn we nu een stap in de goede richting.
Bezoekers van de binnenstad die beschikken over een Gehandicaptenparkeerkaart kunnen parkeren op de voorziene Gehandicaptenparkeerplaatsen. Op die plaatsen hoeven zij niet te betalen. Tot 31 december 2017 was dat wel het geval. In de Hulster binnenstad zijn in totaal 31 van dit soort parkeerplaatsen.

Wanneer iemand met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert op een reguliere parkeerplaats is wel parkeergeld verschuldigd.

Zij die geen gehandicaptenparkeerkaart duidelijk voor de voorruit hebben liggen en toch op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren, riskeren een boete van 390 euro + administratiekosten. Dat bedrag is in heel Nederland hetzelfde.

realisatie: TiDi Graphics